اشپزخانه واتاق نشيمن مهمترين قسمت هاي هر خانه هستند.به طورسنتي،اشپزخانه بيشتر مورد استفاده خانم خانه قرار ميگرفته اما امروزه سهم اقايان در كارهاي اشپزخانه وهمچنين اشپزي درحال افزايش است.
نقشي كه اشپزخانه در زندگي ما بازي مي كندطي سال ها اساسا تغيير كرده است وحركت زيادي به سمت و سوي كاربردي شدن هرچه بيشتر كرده است.دراشپزخانه هاي قديمي كلاسيك،كه در مقايسه با ساير اتاق ها بزرگ بودند،خصيصه اصلي ميز اشپزخانه بود كه براي همه نوع فعاليتي مورد استفاده قرار مي گرفت.خانواده زمان زيادي رادر اشپزخانه سپري ميكردوفضادرراستاي راحتي خانواده طراحي و چيدمان شده بود.
درطول زمان،گرايش بيشتر به سمت اشپزخانه هاي كوچك با كارايي بسيار بالا سوق پيدا كرد.دراين دوره،اشپزخانه ها معمولا كوچك و صرفا جهت شستو شو و پخت و پز مورد استفاده قرار ميگرفت و فضاها به گونه اي طراحي مي شد كه فقط متناسب با كار يك نفر به صورت انفرادي بود.به نظر ميرسد كه اين نوع چيدمان از روي فضاهاي ازمايشگاهي مدل شده وبا يك فضاي گرم وصميمي فاصله زيادي داشت. امروزه پاندول دوباره به سمت اشپزخانه هاي بزرگ تر،با القاي حس پذيرايي بيشتروچندمنظوره نوسان كرده است نشان دهنده ي سليقه وسبك زندگي صاحب خانه است.
در طراحي اشپزخانه هاي امروزي دو فاكتور بسيار مهم بهره وري و راحتي با هم تركيب مي شود كه اشپزخانه را به فضايي دلپذير وخوشايند براي گردهمايي اعضاي خانواده مبدل كرده است.در اين نوع طراحي چيدمان ناحيه غذا خوري دوباره مورد توجه خاصي قرار گرفته و اين ناحيه در عين يك پارچگي بااشپزخانه در مجاورت با ان قرار دارد.
اين بدان معناست كه در سبك طراحي امروزي باز بودن فضا و ايجاد انسجام بين فضاي اشپزخانه و فضاي نشيمن حائز اهميت فراواني ميباشد.